tirsdag 31. august 2010

Min nye forelskelse

Er bare kjapt innom for å vise dere mitt siste kjøp... Jeg har sett på den før, nå bestemte jeg meg, og der stod den, på 70% salg! Gjett om jeg ble glad:)
Et fantastisk fuglebur i gammel og slitt stil. Har lett lenge etter noe som passer i de brede vinduskarmene våre på kjøkkenet. Skal pimpe den opp når jeg får tid og klart jeg skal vise dere. Kubbelys og blonder er stikkord... :)
Bloggen min får stadig nye følgere:) Jeg blir så glad! Denne gangen er det Mona med bloggen Villa Tverrteigen. Velkommen!

*
I morgen er det trekning på giveawayen! Meld dere på, det er enda ikke for sent:)

*

mandag 30. august 2010

Ny header :)

I dag har jeg lekt meg litt på pcen og endelig laget en header. Før, da jeg hadde mac, var alt så mye enklere. Etter tre år på skolen så lekte jeg meg rundt med alt av programmer. Nå, noen år senere og på pc, føler jeg meg som en nybegynner... Så jeg har slått meg til ro med at dette er bedre enn det var, og så får jeg sikkert til noe bedre etterhvert :)

Noen som har peiling på hvordan jeg får lagt til bildene i større format? Føler at de er så små. Det er jo en del luft på siden, så plassen er jo der... Takker og bukker for all hjelp!

*

Vil også minne dere på giveawayen! Ikke mange dager igjen nå. Jeg har ikke vært så flink til å "promotere" den, så vinnersjansene er større her enn mange andre steder... hihi:)


*


søndag 29. august 2010

Franske bedekort:)

Jeg vil aller først takke for alle hyggelige tilbakemeldinger jeg har fått i det siste! Jeg leser hver eneste en og er innom bloggene deres nesten daglig. Men jeg, som mange andre, har hatt litt som skjer rundt meg i det siste. Derfor har jeg ikke fått skrevet så mye tilbake til dere... Men ting roer seg snart og da er jeg tilbake for fullt igjen:)
Da jeg kom hjem fra en fantastisk jentetur med god mat, drikke og ikke minst vær, så lå det et brev i posten til meg. Stine fra bloggen Vintage Chic hadde sendt meg de franske bedekortene jeg kjøpte av henne. Er de ikke fine?
Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal bruke de til enda, men noen ganger ser jeg ting jeg bare måååå ha, sikkert flere av dere som kjenner dere igjen:)
Velkommen til Nr14 som ny følger:)
*
Ikke glem å meld deg på giveawayen min. Trekning skjer om kun få dager :)

Håper dere får en varm og koselig søndagskveld med kakao og film :)
*

lørdag 28. august 2010

Dra på hyttetur med grevling i bur...?

(Bildet er lånt fra nettet)
Ville bare komme med en liten oppdatering på grevlingproblemet vårt. Fella ble lagd av et gammelt hundebur, den fikk fallem og greier:) Så ble den satt ut om natten. Vi våknet uthvilte om morgnen og skjønte vi ikke hadde fått fangst. Men bråket slapp vi i hvert fall!
*
Jeg rømte landet i går for å dra på jentetur til Sverige. Og det gjorde meg ingenting å slippe å våkne midt på natta for å bære et bur med en supersinna grevling i. Hihi synes jeg ser det, bærer med lillefingern og laaaang overkropp for å holde meg lengst mulig unna...
*
Så, oppdateringen er vel at ingenting har skjedd enda... Vistnok så pleier grevlinger å ha flere innganger til hiet sitt, så kan hende at maten vi la ut ikke fristet nok (for vi blokkerte inngangern med buret). Hvis noen tilfeldigvis skulle vite noe om hvordan mat grevlinger spiser (trodde det var alt) så si i fra, hjelp mottas med stor takk:)
*
Nå skal jeg la alle grevlingprblemer ligge for en liten stund. Vi skal til "stan" og titte litt før vi skal spille en runde texas scramble, passer best det for oss gamle golfere:) Mulig jeg skal på interiørmessa på søndag, men tror jeg ser ann formen først... :)
*

torsdag 26. august 2010

Endelig et gjennomført prosjekt

Endelig har jeg klart å gjennomføre ett prosjekt... Kan du tenke deg hva det er? Det er mange planer og drømmer som surrer rundt i hodet mitt om dagen, og endelig fikk jeg samboeren min til å hjelpe meg.

Trepinnen har kommet opp i kjøkkenkroken! Jeg lette en stund etter avstandstykker for å få den litt ut fra veggen. Jeg ville også slippe å borre gjennom hele pinnen slik at skruen syntest. Etter å ha testet ut flere løsninger så var det den jeg trodde minst på som ble best.

Det ser litt tomt ut nå, men her har jeg blant annet tenkt å henge sleivene mine fra Nigella Lawson. Det eneste som mangler er å finne noen fine kroker å henge de i... Jeg har sett et rustent gjerde nederst i hagen til naboen (hehe) så jeg har store planer å lage meg noen rustne fine kroker av det:) Selvlagd er vellagd:)

Etter noen ønsker fra dere, så viser jeg et litt mer oversiktlig bilde... Ikke så mye å skryte av, men dere ser mer enn en kakeboks eller en krukke:)
Foresten så var det flere av dere som lurte på hvor jeg hadde kjøpt de små krukkene med blått mønster på som står i kaffekroken... De er fra Indiska og jeg tro jeg kjøpte de i våres en gang.
*
Jeg lover å komme tilbake med flere oversiktsbilder! Jeg lover! Dette er i hvert fall en liten start:)
*

onsdag 25. august 2010

Vi har en grevling...

I natt ble jeg holdt våken av naboen... Det eneste problemet er at det ikke har bodd mennesker der på kanskje 40 år (utenom de fire mannfolka som i vinter ikke hadde noe annet sted å sove så derfor tenkte de at de kunne bryte seg inn der...) Aller først tenkte vi kanskje at det var to katter som kranglet, men med nærmere ettersyn viste det seg at grevlingen som har hiet sitt under huset har fått unger...

Vi har sendt klage til komunen ang tomten, men de hadde rotet den bort i systemet, så nå må vi begynne på nytt... Eiern bor i SørAfrika og virker ikke som om han bryr seg om alle rottene eller alt ugresset som voker over på vår tomt... Bildene er tatt for et par år siden, så da kan dere bare tenke hvordan det ser ut nå!

Vi har i hvert fall planer om å få fjernet bråket, så i kveld lager vi en felle så vi kan få fanget grevlingene og sluppet de ut et annet sted, laaaaaangt unna oss:)




Elisabeth med bloggen Fryd og glede og er like velkommen som alle dere andre:) Blir rørt hver eneste gang jeg ser at det er en til som vil følge meg !



tirsdag 24. august 2010

Mer oppbevaring

Ved siden av tapetene jeg viste dere i går har en gammel kasse fått plass. Den har jeg også brukt til oppbevaring, denne gangen av stoff. Greit siden jeg ikke har spart meg opp altformye enda, det tar ikke så stor plass, men som dere ser så er det ganske fullt så mulig jeg må finne en annen løsning snart:)
Gulvet er noe jeg virkelig gremmes over. Gulvet er en stor grunn til at jeg ikke viser dere flere oversiktlige bilder... Synes det ødelegger alt. Ja ok, ruter er fint, men dette er firkanter i helt gale farger og i en slitt gammel lenolium. Sukk
*
Håper dere har en bra start på uken i hvert fall. Jeg har endelig kommet i gang med trening etter ferien, så jeg er ganske fornøyd, enn så lenge... :)
*

mandag 23. august 2010

En samler, jeg...?

Jeg har i mange år hatt en del samlemanier... Merkelige vil noen kalle det, men supre mener nå jeg:) Tapeter er en av tingene, nærmere sagt tapetrester:) Jeg vet aldri hva jeg skal bruke de til, men synes de er så fine at jeg ikke klarer å kaste de:)
Så ved siden av det lille (midlertidige) skrivebordet i stua har jeg samlet en del av de i en kurv. Aller først pga jeg synes kurven var så fin at jeg måtte bruke den til noe annet enn søppel. I mangel av noe annet å ha i den har det da fått stå sånn en stund.
Jeg har nå funnet ut hva jeg skal bruke tapetene til. De skal stå i kurven og se fine ut...hihi... Enn så lenge i hvert fall. Stua er foresten neste på listen over oppussingsprosjekter, noe dere kanskje ser på det "fine" gulvet vårt... Sukk, skal bli fantastisk å få parkett etterhvert her også, til neste år en gang :) Kanskje en av tapetene kommer på en eller annen vegg!?
Det kan jo foresten være at noen av dere har noen gode ideer til tapetene? Noe annet enn å kle skobokser og rammer... :)
Det er så koselig med alle kommentarene deres! Uansett om det "bare" er hei! Setter pris på hver eneste en! Velkommen til Tove som ny følger. Hun har bloggen Martilje. Jeg vil absolutt anbefale dere å titte innom der :)
*

søndag 22. august 2010

Jeg ♥ hjerter

I går var jeg på jobb igjen. Det var en stund siden sist og det hadde kommet masse nytt og fint. En av tingene jeg fallt for var dette lille hjertet. Med gammel skrift, hyssing og sinkhjerte passet det perfekt her hos meg:)
De gangene jeg får ånden over meg syr jeg også egne hjerter. Dette henger under en hylle i stua. Litt vinterstemning med snøkrystaller, men det får henge året rundt alikevel. Så lenge det ikke er snømenn eller nisser så gjør det ingenting...hihi...
Dette hjertet henger ved siden av vinduet. Og da jeg var ferdig med det gikk jeg tom for vatt. Så nå som høsten snart nærmer seg får jeg vel lysten igjen til å dra å kjøpe mer. Snart blir det vel sying av litt julepynt også. Litt tidlig kanskje, med det er i hvert fall greit å gå til innkjøp av stoff og pynt, det er alltid tomt i butikkene når man trenger det.

Alt jeg lager nå gjør jeg med tanke på hvordan jeg ønsker at huset skal se ut. Derfor er det ikke alt som passer inn med en gang, men jeg har en plan med alt jeg gjør. I fjor jul fikk jeg ny symaskin av samboeren min og i høst skal den virkelig få kjørt seg:)

Utrolig hyggelig med stadig nye følgere. Denne gangen er det Hilde med bloggen Englemor. Ta en titt på den fine bloggen hennes:) Eirin med bloggen Honeybump har også blitt følger. Jeg klarer ikke finne linken til bloggen hennes, setter pris på tips:)

Det er fortsat en stund til trekning på giveawayen, så meld dere på:)


*

lørdag 21. august 2010

Kaffekroken

Jeg har viet en hel krok på kjøkkenet til kaffe og te. Søte krukker og selvfølgelig norgesglass er på plass. Jeg sliter fortsatt med å finne en løsning til å ha kaffefilter i, så i mellomtiden har jeg de oppi en liten kurv... Kanskje noen av dere sliter med det samme?
Den lille hyllen kjøpte jeg før vi i det hele tatt startet med oppussingen, så for å slippe å borre hull i mursteinen, står den bare rett på benken. Synes det ble fint alikevel jeg. Oppi de små skuffene ligger allverdens av ulike teposer.
Ser at jeg må fylle på mer kaffe:) Samboern min startet jakta i dag, så tror han lagde seg noen porsjoner med kaffe da han dro kl 4 i natt...

Enda en følger har lagt seg til. Så morro! Hege heter hun og har bloggen la ville de mille. Ta en titt da vel:)

*

fredag 20. august 2010

Syplaner

Noen ganger setter jeg meg ned og lurer på hva jeg skal skrive om... Noen ganger merker jeg at kreativiteten visner og alt bare er "ork". Men dette gjelder ikke i dag:) I dag tenkte jeg å vise dere hva jeg kjøpte på stoff og stil i går. De har jo fått så mye fint! Ny katalog har også kommet, men jeg synes det er mer spennende å tusle i butikken.
Litt halvdårlige bilder og som dere ser så har jeg ikke rukket å stryke de enda... Jeg vasker alltid stoffene først sånn at jeg slipper å være redd for krymping senere. Tror de to øverste skal få være med i et lappeteppe som jeg planlegger. Det siste blir vel til et barneforkle:)
Jeg selger mye av det jeg syr, og hvis du ser noe på stoff og stil og gjerne skulle hatt et barneforkle i det stoffet, bare si fra! Jeg bor såpass nærme at jeg ikke tar skade av en liten kjøretur innimellom:)

Jeg har fått en ny følger siden sist også: "Kalas mystiske hjørne". Så hyggelig:) Ta en titt på bloggen hennes her

*

torsdag 19. august 2010

Jeg har en innrømmelse å komme med

Jeg klarte ikke å holde meg unna... Jeg måtte bare... Selv om så altfor mange andre har det også, så måtte jeg bare bestille putene fra H&M. Jeg valgte to stk som hadde samme form men ulikt mønster. Puten med det hvite broderiet kjøpte jeg på salg på Bohus (tror jeg det var) Synes de passet så bra sammen:)
En gammel trekasse har fått ny jobb som interiørbladholder:) Den gamle jeg hadde var hverken fin eller praktisk. Jeg valgte å ha den stående siden den da ikke tar så stor plass samtidig som det er et praktisk sidebord.
Det er litt spennende å tenke på hva den er blitt brukt til før. Som dere ser så er det stemplet "GOLD" på toppen, kanskje det har vært ekte gull i den? I såfall så hadde det ikke gjort noe om jeg hadde funnet noen gjenglemte klumper oppi der... :)
Vil gjerne si til alle som er innom at jeg setter veldig pris på dere alle sammen. Er så hyggelig at flere har lyst til å titte innom. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med dere og kommentarene deres varmer langt inn i hjertet mitt.



Har du ikke meldt deg på giveawayen min enda så er det fortsatt mulighet til det. Meld dere på her


*

onsdag 18. august 2010

Litt shopping igjen

Jeg lovte å vise dere hva jeg hadde kjøpt i går. Som jeg har fortalt dere før så har jeg ikke allverdens butikker rundt meg lenger, så jeg må på eget initiativ dra ut og titte:)
Før så var det akkurat som om butikkene og varene ropte på meg: "vi har ting du bare måååå ha", "selv om du har lik fra før så trenger du en nyyyy". Men, nå har jeg litt bedre samvittighet hver gang jeg handler, for det er jo ikke like ofte som før og da kan jeg handle litt ekstra når jeg først gjør det... :)
Jeg kjøpte et lite metallskilt (har forelsket meg helt i sånne skilt). Foreløpig har den fått plass på kjøkkenet, men får se hvor lenge den blir værende der. En liten serviett med blonder til å ha i brødkurven (kurven har jeg fra før) Et sausenebb som ropte ut til meg "jeg er såååå billig at du ikke kan la meg være igjeeeen" sa den, merkelig det der...hihi...
Og til slutt, grunnen til at jeg egentlig dro dit, den fantastiske boken "Lev vackert". Jeg har "Romantiska hem og inspiration i vitt" fra før av. Nå venter jeg bare på at de skal komme ut med ny bok, de er så utrolig herlige!



*

tirsdag 17. august 2010

Norges vakreste hjem

Jeg prøver å bruke mest mulig av mine egne bilder her på bloggen, men denne gangen gjør jeg et lite unntak:) Nå har man nemlig muligheten til å stemme på norges vakreste hjem. Dette kan du gjøre på hjemmesiden til boligpluss. Nedenfor viser jeg noen av de bildene jeg likte best, virkelig noen drømmehjem!

Ellers har det vært en veldig spennende dag. Nye ting på gang som jeg kan fortelle om når jeg vet noe mer... :) Jeg har også fått meg ny pc i dag! PC! Jeg som har blitt så glad i den lille hvite macen min, men som desverre har alt for lite lagringskapasitet og begynner å få dårlig batteri... Den har jo tross alt 6årsdag om noen dager... Trist men sant. Heldigvis her jeg noen gode bekjentskaper, så jeg har fått både photoshop, illustrator og indesign på den nye maskinen:)

På vei hjem fra Oslo i dag, var jeg også innom Wallas verden og opptil flere ting ble med meg hjem. Jeg lover å vise dere det i morgen:)

Med ønske om en fantastisk tirsdag videre!

mandag 16. august 2010

Gamle kort

Gamle nostalgiske kort er herlige. Det er så morsomt å lese gjennom de og tenke tilbake på hvordan ting var før. Her om dagen fant jeg en del gamle kort som faren min har spart på. De fleste er fra 1909 og 1905.
Med tanke på kommunikasjonsmulighetene de hadde på den tiden, så er det litt festlig at det bare står "gratulerer med dagen" på et kort og "takk for kortet" på et annet :) Tror kanskje jeg hadde skrevet i miniskrift for å få plass til så mye som mulig.
Noen av kortene viser også hvordan Olso (Kristiania) og Drammen så ut på den tiden. Kan bare drømme om hvordan hverdagen var... Tror nok vi er ganske heldige nå.
Men, så kommer "problemet": hvordan skal jeg bruke disse kortene? Har lyst til å finne på noe kreativt og ikke bare gjemme de bort i en skuff. Kun to av de er julekort og de har jeg allerede en plan for, men hva med resten? Kanskje dere kan hjelpe meg?

lørdag 14. august 2010

Gjett hva jeg fant!

Gjett hva jeg fant! Jeg fant en haug med lerkegrener i hagen. Jeg var så "smart" at jeg la de der i vinter for å gjemme de unna for Miko. Jeg gjemte de også for meg selv (hehe), men det var jo verdt det, for nå ble jeg så utrolig glad! Nesten like glad som da jeg fant en glemt 50lapp i lomma da jeg var liten...:)
Dette er noen bilder jeg hadde liggende på datan av en krans jeg lagde i fjor. Morro og enkelt å lage.

Det er viktig å gjøre grenene våte før man begynner slik at de ikke knekker. Jeg pleier å legge de i en stor balje med vann. Så former jeg de sånn jeg vil ha det og fester med en tynn ståltråd. Jeg legger flere lag og passer på at endene ikke kommer samme sted. Så er det bare å dekorere med hva man vil. Her har jeg brukt hvite blomster og noe grønt for å gi kransen litt liv.
Siden jeg fant litt grener nå så slipper jeg å vente helt til vinteren med å lage flere kranser :) Så nå skal jeg sitte og fundere litt på hva jeg kan lage denne gangen. Det er jo fint å bare ha de i en vase :)
Nå skal jeg snart gjøre meg klar for å gå i 30årsdagen til en god venn av meg, må bare kjøpe en gave og litt sånn på veien først... :)

fredag 13. august 2010

Hobbytid

En av mine største hobbyer har lenge vært å lage smykker. Det går litt i perioder, men i det siste når været er som det er så har lysten kommet litt tilbake.
Jeg fant frem kurven med perler... Herregud så mye jeg har! Er jo helt vanvittig egentlig. Har jeg samlet så mye? Jeg fant fort ut at jeg måtte sette i gang å lage noe.
Jeg har lagd noe som jeg har lagt ut på eplabutikken min, ta gjerne en titt her. Det vil komme mer etterhvert, men det tar jo litt tid. Jeg er ikke helt inne i det enda, men jeg håper teknikken snart er tilbake, da går det litt fortere og det blir helt klart gøyere :).
Det er utrolig morsomt å være litt kreativ innimellom. Jeg får muligheten til å lage noe ingen andre har. Det å kunne dele det med andre på Epla.no er jo litt spennende, kanskje noen liker det jeg lager?

torsdag 12. august 2010

En gammel favoritt

Jeg kom tilfeldigvis over disse søte jentene. Det bringer minnene en del år tilbake med en gang. De er jo såååå herlige! Jeg hadde helt glemt de...
Jeg har vært i Oslo sammen med mamma i dag. Godt å være en tur hjemme igjen. Gikk innom de faste butikkene på Røa pluss at vi tok den vanlige lunchen på Grønn på Lilleaker. Der er det fantastisk koselig; kafe i den ene delen og mat/interiørbutikk i den andre delen.
Nå er jeg hjemme igjen i kaoset... Samboern min får fnatt bare jeg nevner hvordan jeg synes ting er (skjønner nesten det med tanke på hvordan det var under kjøkkenoppussingen) Men, som interiørgal så blir man vel aldri helt fornøyd...
(Bilder er lånt fra nettet)
Og da må man mase litt eller hur? Tenk hvordan det hadde vært hvis jeg ikke hadde mast... Tenk det du! (Skulle ønske han tenkte sånn jeg :) )

Husk å melde dere på giveawayen her :)