mandag 16. august 2010

Gamle kort

Gamle nostalgiske kort er herlige. Det er så morsomt å lese gjennom de og tenke tilbake på hvordan ting var før. Her om dagen fant jeg en del gamle kort som faren min har spart på. De fleste er fra 1909 og 1905.
Med tanke på kommunikasjonsmulighetene de hadde på den tiden, så er det litt festlig at det bare står "gratulerer med dagen" på et kort og "takk for kortet" på et annet :) Tror kanskje jeg hadde skrevet i miniskrift for å få plass til så mye som mulig.
Noen av kortene viser også hvordan Olso (Kristiania) og Drammen så ut på den tiden. Kan bare drømme om hvordan hverdagen var... Tror nok vi er ganske heldige nå.
Men, så kommer "problemet": hvordan skal jeg bruke disse kortene? Har lyst til å finne på noe kreativt og ikke bare gjemme de bort i en skuff. Kun to av de er julekort og de har jeg allerede en plan for, men hva med resten? Kanskje dere kan hjelpe meg?

9 kommentarer:

Eva sa...

Har også en del kort som ligg. Har lenge tenkt å skaffe glasplate på et lite bord og legge korta under dglasplata sammen med litt blonda f.eks.
Men så langt har det blitt med tanken.

Helsing Eva.

ANETTESHUS.COM sa...

Så flotte, gamle sjarmerende kort!! Nydelige:)

Ha en fin dag!

Klem klem
ANETTE:)

Jennys fire vegger sa...

Det var fine kort! =) Og morsomt at de faktisk ER så gamle og HAR blitt sendt, i motsetning til de "gamle" kortene vi kjøper nå.

I første omang kan de vel henges opp et sted, med små klyper. I andre omgang, er det helt sikkert noen som har bedre idèer enn det! :-D

Ha en fortsatt fin dag.
Mvh Jenny

As sa...

Hei=)
Så koselig å finne slike gamle kort! Enig med deg. Mht kommunikasjonsmidlene på den tiden, så er det morsomt at det ikke ble skrevet mer enn et par setninger på kortene =) Slike kort pyntet med blonder er fint=)Vis gjerne frem hva du finner ut til slutt da;)

Ønsker deg en strålende kveld=)

Besta sa...

Nydelig gamle kort, jeg har lurt på det samme...jeg har to esker stående med brev, kort og bilder som vi har arvet. Har satt noe i rammer, andre henger bare til pynt. Jeg har lyst å lage en collage med litt av det andre men er litt usikker på om jeg får det til. Si gjerne ifra om du får noen gode tips.

klem fra marilyn

Sommerhuset sa...

Oj, for noen fine, gamle kort. Så flotte! Veldig artig at det er faren din som har spart på dem. Det blir spennende å høre hva du kommer til å bruke dem til :-)

Hilsen fra
HG

Ingvilds Englehjem sa...

For noen vakre kort. Skikkelige skatter det der.
Etr helt enig med deg at det kan være lurt å gjøre noen med de, dumt at slike ting blir gjemt bort.

Lyke til med å finne på noe lurt
Hilsen Ingvild

salige lavendel sa...

Jeg henger kortene mine på en snor i vinduet =) Ikke en revolusjonerende ide akkurat, men jeg synes det er hyggelig. Det er også fint å sette kort innimellom ting man har på et lysfat, og man kan scanne bildet og lage strykemerke av det hvis man har noen sy-prosjekter på gang.

Anonym sa...

Nydelige gamle korter.
Ønsker deg en fin tirsdagskveld.
Klem fra Mio