tirsdag 3. august 2010

Knekkebrødbaking


I går koste jeg meg skikkelig. Jeg hadde litt ekstra tid og bestemte meg for å lage knekkebrød. Det har jeg planlagt lenge, men ikke fått surret meg til å gjøre det... Så, etter et par turer til butikken (glemmer alltid noe) satte jeg igang. Det var jo kjempe lett! Var bare å blande alt sammen oppi en bolle. Trengte ikke bruke min kjære kjøkkenhjelper en gang... Tok bare tak i tresleiva og rørte rundt!
Oppskriften er veldig enkel, så jeg tenkte å dele den med dere. Synes de var så gode at dere alle fortjener å oppleve de:)

INGREDIENSER:
4 dl grovsammalt hvete
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann

FREMGANGSMÅTE:
Bland sammen alt det tørre og rør inn vann til en tykk deig. Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover de to stekebrettene. Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt. Del opp i passende stykker med en pizzarulle eller en kniv før steking.

Varm opp ovnen til 160° (varmluft) og stek ett brett øverst og ett brett nederst i 1 time og 10 min. Bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden. Bryt opp i biter, avkjøl på rist og oppbevar i boks.
Hvis du synes de ikke blir sprø nok, så setter du de inn litt til, det skal mye til for å svi dem... Neste gang tenkte jeg å blande inn litt rosiner eller nøtter for å få litt variasjon, her er det bare fantasien som setter grenser.

Lykke til:)
Fortel meg gjerne hvordan det går, spent på å høre om dere blir like fornøyde som meg.

4 kommentarer:

silje-sin sa...

Der minnet du meg på at jeg snart må bake knekkebrød igjen! De er kjempegode, og sunne. Jeg bruker en litt annen oppskrift, men de smaker sikkert mye likt. Fireåringen har faktisk etterlyst dem, det er ikke dårlig:) Ha en fin kveld! klem fra silje.

prinsesselinn sa...

Namnam, de er kjempegode.
;)
ha en fin dag.

Hanne sa...

Det så fristende ut :) takk for oppskrift og godt tips, det skal prøves ut :)

- embla - sa...

En utrolig fin blogg, jeg legger meg som følger. Synes den grønne vekta er så nydelig, vi hadde ei helt maken i barndomshjemmet mitt. Den ble nok hevet når en mer moderne kom i hus, dessverre!